Zo creëer je een ideale badder routine voor je baby

NiftyListings2023-Badcape-Sand06-lowres
 • Datum: 12.02.2023
 • Auteur: Nifty
 • Categorie: Nifty tips

Het creëren van een ontspannende badder routine voor je baby kan een goede manier zijn om je baby te helpen ontspannen na de dag en voor te bereiden op een goede nachtrust. Wij delen graag onze beste tips voor een ontspannende badder routine voor je baby: 

Stappen voor het ideale addermoment
 1. Voorzie de ruimte van sfeer: zorg ervoor dat de kamer warm en gezellig is voordat je het water laat stromen. Je kunt een kamer thermometer gebruiken om ervoor te zorgen dat de temperatuur in orde is. Dim bovendien de lichten of gebruik zacht licht voor een rustgevende sfeer. 
 2. Kies de juiste watertemperatuur voor het badje: gebruik warm water, maar niet te het. Test het water met een thermometer om er zeker van te zijn dat het niet te warm is voor je baby. De ideale temperatuur voor een babybadje is 37 graden celcius. 
 3. Voeg wat bubbels toe: hoewel bubbels geen noodzaak zijn, kunnen ze een leuke toevoeging zijn aan de badder routine. Let op: zorg wel dat je een mild, babyveilig badschuim gebruikt. 
 4. Gebruik een zacht washandje om de tere huid van je baby voorzichtig schoon te maken. Dit zal je baby ook helpen ontspannen. 
 5. Maak het interactief! Maak badtijd leuk door met je baby te praten, liedjes te zingen en met (veilig) badder speelgoed te spelen. Dit zal helpen je baby betrokken te houden en de ervaring voor jullie beiden aangenamer te maken. 
 6. Houdt het kort: baby’s hebben een korte aandachtsspanne. Het is dus het beste om de baddertijd kort te houden (ongeveer 10 minuten). 
 7. Gebruik een fijne badcape waarmee je je baby na het badderen warm kunt wikkelen. Wil je zelf extra kunnen ontspannen tijdens het badder moment? Gebruik dan onze handsfree badcape. Hiermee blijf je zelf droog én heb je beide handen vrij om je baby met gemak uit het badje te tillen en in te wikkelen.
 8. Zorg ervoor dat je je baby goed afdroogt. Gebruik vervolgens een baby lotion of olie om de huid van je baby te hydrateren. Dit zal de huid zacht en verzorgd houden.