Over ons

De Nifty uitvinder

Ik wilde uitvinder worden! Van jongs af aan had ik vaak ideeën om het leven makkelijker en leuker te maken. Ik zag het ook al helemaal voor me dat mensen mijn ideeën en producten gingen gebruiken. Het is dan ook niet verrassend dat ik wilde gaan ondernemen in uitvindingen. 

Mijn naam is Guus Welling en samen met Halil Terzi ben ik in 2014 begonnen met het ontwikkelen van nieuwe babyproducten die handig zijn bij het badderen van je baby. Hieronder lees je het persoonlijke verhaal van ons, hoe we elkaar hebben ontmoet en waar we met Nifty voor staan. 

De kennismaking

“Wat heb je nu echt nodig om je product te realiseren” vroeg een bevriende ondernemer mij in 2012. “Iemand die textiel ademt” zei ik. Ik ben haar nog steeds dankbaar dat ze mij in contact heeft gebracht met Halil Terzi. 

Halil maakte namelijk niet alleen de pakken van De Toppers. Hij ontwikkelde ook het binnenwerk voor de eerste Bugaboo en de Maxicosi. Ik liep zijn winkel in Amsterdam binnen, schudde hem de hand en zijn dezelfde dag nog gaan samenwerken.

De Baby Shower Glove

Het eerste waar we mee aan de slag gingen was een product om beter grip te hebben op je baby tijdens het douchen met je baby. Op zich is het niet zo moeilijk om een lange washand te maken maar om ‘m makkelijk aan te kunnen doen én goed te laten aansluiten op je onderarm bleek een grote uitdaging. Uiteindelijk zijn we bijna twee jaar met de ontwikkeling van de Baby Shower Glove bezig geweest. 

De Baby Shower Glove was een schot in de roos en is in de loop der jaren een bekende must have geworden bij jonge ouders. Eenmaal ervaren geef je ‘m graag cadeau aan je vrienden die net ouder zijn geworden.

Baby shower glove groen nieuw

Voor een bijzonder baddermoment met je baby

Na dit eerste succes wilden we onze kennis en creativiteit verder bundelen om meer unieke producten te ontwikkelen die jonge ouders helpen bij het badderen van hun baby. Dit leidde al snel tot de Nifty Handsfree Badcape, de 2-in-1 Badcape en het karakteristieke ronde washandje. Allemaal mooie producten die erg handig zijn bij het badderen van je baby.  

Waar Nifty voor staat

‘Nifty’ betekent letterlijk ‘handig’ in het Engels. Ieder jaar weer het meest gehoorde woord van bezoekers aan onze stand op de Negenmaandenbeurs: ‘da’s handig!’. Nifty staat voor producten waar je écht iets aan hebt (Useful), die we zelf hebben bedacht (Original) en die er heel mooi uit zien (Cute). Deze drie waarden zie je ook terug in de drie gezichtjes van ons logo.

Waar we zelf voor staan

Een mooie merknaam is leuk, maar de zorg voor een veilige en mooie leefomgeving voor onze kinderen is natuurlijk veel belangrijker. In dit kader hebben we besloten om niet te wijzen naar anderen maar te kijken wat we zélf kunnen doen om minder impact op mens en milieu te maken. 

Dit is de basis geworden voor onze duurzame manier van werken. Zo is alle katoen voor onze producten biologisch geteeld, worden alle producten handgemaakt in ons eigen atelier in Turkije en zijn we volledig gestopt met plastic voor onze verpakkingen.

Het team

Inmiddels bestaat team Nifty uit drie mensen. Sylvana Menke (webshop en sociale media), Terzi (ontwikkeling en productie) en wat er overblijft komt op mijn bordje;-)

We ontwikkelen niet heel veel producten. Maar als we iets ontwikkelen dan klopt het ook helemaal. Dit voel je terug als je onze producten gebruikt. 

We hopen de komende jaren nog vele jonge ouders blij te mogen maken met onze unieke producten!